Haber

AK Parti’de İBB adaylığı için bir sürpriz isim daha gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her fırsatta “aşkım, aşkım” dediği İstanbul’da AK Parti’nin adayının kim olacağı herkes tarafından merak ediliyor. Daha önce kulislerde adaylık için Murat Enstitüsü , Tevfik Göksu ve Şadi Yazıcı öne çıktı. Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın adı olası adaylar arasına girdi.

ERDOĞAN “FETRET ÇAĞINDAN ÇIKACAĞIZ” DEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir açılışta, “Bizden önce onlarca yıldır ihmal edilen İstanbul, 1994’ten bu yana yerel yönetimler açısından altın yıllarını yaşıyor. içine sürüklendiği bu fetret döneminden” dedi.

3 İSİM ÖN SÖZE GELİYOR

Bu çıkışın ardından AK Parti’nin megakentte kimi aday göstereceği daha da önem kazanmaya başladı. Uzun süredir AK Parti adaylığı için kulislerde 3 isim öne çıktı. Bu isimler Murat Enstitüsü, Tevfik Göksu ve Şadi Yazıcı.

MURAT ENSTİTÜSÜ;

Adaylık için bahsi geçen bir diğer isim de Murat Kurum… Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nı özellikle deprem bölgesinde görevlendiren AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum’un ortaya koyduğu çalışma ve emek, adaylığında değerli bir etken oldu. adaylığı için öne çıkan isim.

TEVFİK GÖKSU;

Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Küme Başkan Vekili Tevfik Göksu da adaylık için adı geçen isimler arasında. İBB meclisinde muhalefet yöntemiyle adından söz ettiren Göksu’nun 2024’te AK Parti’nin İBB adayı olabileceği konuşuluyor.

SADI YAZICI;

Adaylık için konuşulan son isim Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı… Sosyal medyayı aktif kullanan ve gençlerle iletişimi iyi olan Şadi Yazıcı’nın Kadir Topbaş’ın okuluna yakın bir isim olma şansı artıyor. Hatırlanacağı üzere Tuzla’da İBB’nin açılışında sahneden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden Önder Yazıcı, öfkeli bir kalabalığın saldırısına uğradı. Bu gelişmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şadi Yazıcı’ya dik duruşundan dolayı teşekkür etti.

BAKAN KOCA İSMİ DE GÜNCELLENDİ

Adaylık için kulislerde bu isimler gündeme gelirken, beklenen adayların ortasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın adı geçti. Ancak Bakan Koca’nın adaylık konusundaki durumu şu an net değil.

haber-sultanbeyli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu