Haber

AP’de yolsuzluk soruşturması: Kaili’nin Yunanistan’daki mal varlığı donduruldu

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) ekonomik ve siyasi kararlarını etkilemek için Katar’dan yüklü miktarda rüşvet aldıkları iddiasıyla Cuma günü gözaltına alınanlar arasında yer alan AP Genel Başkan Yardımcısı Eva Kaili’nin Yunanistan’daki mal varlığı donduruldu. Reuters haberini ‘yerel bir kaynağa’ dayandırdı.

Öte yandan Yunanistan’ın Kara Para Aklamayı Önleme Dairesi Başkanı Haralambos Vourliotis de Kaili’nin mal varlıklarının dondurulduğunu doğruladı. Bankalara ve devlet dairelerine gerekli bilgilerin verildiğini belirten Vourliotis, yaptırımlara Kaili’nin ailesinin de dahil olduğunu belirterek, kararın banka hesapları, şirketler ve diğer varlıkları kapsadığını sözlerine ekledi.

Belçika Federal Savcılığı, yolsuzluk iddialarına ilişkin ülkede yürütülen soruşturma kapsamında ‘dört zanlının suç duyurusunda bulunarak gözaltına alındığını’ bildirdi. Tutuklananların kimliklerinin açıklanmadığı açıklamada, “Soruşturmayı yürüten Brüksel soruşturma hakimi tarafından 4 kişi tutuklandı” denildi.

VON DER LEYEN VE BORRELL’DEN AÇIKLAMA

Tezlerle ilgili olarak Avrupa Birliği’nden (AB) de açıklama geldi. AB Komite Lideri Ursula von der Leyen, Kaili aleyhindeki yolsuzluk iddialarının “son derece üzücü” olduğunu söyledi. Von der Leyen, tüm AB kurumlarını kapsayacak şekilde bir etik komitesi kurulması gerektiğini belirtti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, birliğin “endişeli” olduğunu ifade etti. Borrell, yolsuzluk soruşturmasının AB’nin diplomatik servisinden kimseyi hedef almadığını söyledi.

Ne oldu?

Bazıları, Katar’ın ekonomik ve siyasi kararları etkilemek için bazı milletvekillerine rüşvet verdiği gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandı. 16 adrese yapılan baskında 600 bin euro nakit para bulunduğu açıklandı. Cuma günü gözaltına alındığı belirtilen Eva Kaili, AP’deki görevlerinin yanı sıra partisi PASOK’tan da ihraç edildi. (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu