Haber

ARNAVUTKÖY BARAJINDAKİ KİMYASAL ATIKLAR; BAKANLIK İNCELEME YAPTI

ARNAVUTKÖY’de yol kenarına dökülen ve kimyasal olduğu belirtilen atık, İstanbul’un su kaynaklarından biri olan Sazlıbosna Barajı’na karıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı ekipler, duman ve koku yayan atıklardan numune alarak incelemelerde bulundu. Kimyasal elementin döküldüğü bölge havadan görüntülendi.

Hacımaşlı Mahallesi’nde yol kenarına dökülen ve kimyasal olduğu belirtilen atık, İstanbul’un su kaynaklarından Sazlıbosna Barajı’na karıştı. Kimyasal madde nedeniyle mahalle sakinleri büyük tedirginlik yaşarken, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar zarar gördü. Bildirim üzerine İstanbul İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’ne bağlı Çevre Kontrol Grupları harekete geçti. Duman ve kötü koku yayan atıklardan numune alındı. Yapılan çalışmalarda atıkların baz külü, cüruf ve ısıl işlemden kaynaklanan kazan tozu atıkları olduğu belirlendi.

GÜVENLİK VE UYDU GÖRÜNTÜLERİ İNCELENDİ

Atıkları atan kişi veya kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. İstanbul Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü de ‘Çevreyi Kasten Kirletmek’ suçundan suç duyurusunda bulunacağını duyurdu. Öte yandan, alandaki atıklar da uzaklaştırılarak bakanlık lisanslı bertaraf tesislerine gönderilecek.

“KUZUNLARIN AYAKLARI VE AĞIZLARI YARALANMIŞTIR”

Bölgedeki mera alanlarında küçükbaş hayvancılık yapan Celil Küçükkara, “Gece gelip kaçak döküyorlar. Suya kısa sürede kimyasal döküyorlar. Koyunların ayak ve ağızları yaralanıyor. Dökülüp kaçıyorlar, kamyonlar bunu yapıyor. Tedbir alınmasını istiyoruz. 3-4 yıl önce oldu. Kaçak döküm yapılan bölge ve suya kadar ulaşan kimyasal madde de olay yerinden görüntülendi. hava.

– İstanbul

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu