Haber

Babacan, Partisi İl Başkanlığı’nda Depremzedelerle Bir Araya Geldi: “Burası Senin Evin”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partinin Ankara İl Başkanlığı’nda boy gösterdiği depremzedelere, “Kaybettiğimiz arkadaşlarımızın ailelerine sabırlar diliyor, seslenmek istiyorum. hayatını kaybettin.Ne yaparsak yapalım,ne söylersek söyleyelim bunu samimiyetle söylemek istiyorum.Eviniz neresidir.Kaybettiğimiz tüm arkadaşlarımızın yuvasıdır.Ben ve tüm arkadaşlarım olarak her zaman yanınızda olacağım. kardeşin, oğlun, kardeşin ve arkadaşın.”

DEVA Parti Ankara İl Teşkilatı tarafından 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi. Ankara’da depremzedelerin katıldığı programda, hayatını kaybedenler için Kuran-ı Kerim okundu. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, anma programında şöyle konuştu:

“Ülkemizin her köşesinde yangın çıktı. Rakamlarla ifade edince anlamını yitiriyor gibi ama kaybettiğimiz her can; birinin annesi, birinin babası, birinin kardeşi, oğlu, kızı… Her can. birilerinin yeğenini, kuzenini, dedesini, ninesini kaybettik… Acı büyük.Taş.Millet olarak büyük bir acıların ortasındayız.

“ÇOK ARKADAŞINI KAYBETTİ”

DEVA Partisi olarak birçok arkadaşımızı kaybettik. Ben bugün dostlarını kaybetmiş biri olarak aranızdayım. Senin bir arkadaşın olarak yanındayım. Kimleri kaybettik, biraz bahsetmek istiyorum.

“MEHMET BAYKARA’YA SORARSANIZ KİMİNLE KONUŞUR”

Adıyaman Tut İlçe Başkanı Mehmet Bey… Maalesef 8 kişilik ailesiyle birlikte Mehmet Baykara’yı kaybettik. Mehmet Bey’i Tut’ta kime sorarsanız sorun, herkes size onun temizliğini ve iyiliğini anlatacaktır. Dost canlısı, ilgili, sevilen, saygı duyulan, her türlü sıkıntıya göğüs germeye çalışan bir arkadaştı.

“Maalesef SÜHEYLA DICLE’yi kaybettik”

Adıyaman il yönetim kurulu üyemiz Süheyla Dicle… Maalesef il kurucu üyemizi kaybettik.

HASARI SAYIN YÜREĞİYLE MÜCADELE EDEN BİR DOSTTU”

Hazari Dicle… Hazari Bey çok iyi, çok naif bir arkadaşımızdı. Aklını açıkça söyleyen, hiçbir şey yapmaktan çekinmeyen, açık yüreklilikle mücadele eden bir arkadaşımızdı. En son Adıyaman’a gittiğimde esnafı beraber ziyaret etmiştik. çok sohbet ettik Adıyaman’daki arkadaşlarımızı aileleriyle birlikte kaybettik. Allah hepsine rahmet eylesin. Yine Adıyaman… Ağabeyim Sami Özel, şehirdeki en çalışkan arkadaşlarımızdan biriydi.

SALİH DÖKME İKİ ÇOCUĞUNU KAYBETTİ”

Kahramanmaraş’ta yüreğimiz paramparça oldu. Dulkadiroğlu İlçe Başkanımız Salih Dökme enkaz altında kaldı. İlk günün sonlarına doğru eşiyle birlikte enkazdan çıkarıldı ancak ne yazık ki iki oğlu İsmail ve Elif’i kaybetti.

Yine Dulkadiroğlu ilçe başkan yardımcımız Yavuz Büyükçapar’ı kaybettik. Genç bir hukukçu ağabeydi. Hukuk fakültesinden yeni mezun olmuş idealist bir avukattı.

“GÜRKAN İLÇE ORGANİZASYONUMUZDA ÖZENLE ÇALIŞTI”

Dulkadiroğlu mahallesinden idare meclisi üyemiz Gürkan Aydemir… Gürkan genç bir iş adamıydı. İlçe teşkilatımızda büyük emeklerle canla başla çalıştı. Deprem, annesinin evinde yakalandı. Maalesef Gürkan’ı annesi ve ağabeyiyle birlikte kaybettik.

“MUSTAFA ERBAŞLI ÇOK İYİ BİR DOSTTU”

İl yönetim kurulundan ağabeyim Mustafa Erbaş… Kendisi çok sabırlı bir çiftçiydi. Çok çalışkan ve özverili bir arkadaştı. Üniversiteden yeni mezun olan eşi ve küçük kızıyla birlikte onu kaybettik.

“SADULLAH’IN KARDEŞİNİ VE 16 YAKINIMIZI KAYBEDİK”

Hatay… Yakın çalışma arkadaşım Sadullah Ergin Bey’in memleketi. Sadullah Bey’in kardeşini ve 16 akrabasını da kaybettik. Acı harika. Allah sabır versin. 40 bin-41 bin sayıları derken kolay ama tek tek söyleyince kolay değil.

Yusuf Yurdal… Muhtemelen bu salondaki arkadaşlarımızın çoğu Yusuf’u tanıyordu. Nezaketi, samimiyeti ve bitmeyen enerjisiyle 3 yıldır bizimle. Parti kurulmadan önce bile tanışmıştık.”

“SEHER HANIM SOKAKTA ÇALIŞAN BİR ARKADAŞTI”

Yine Hatay’dan Seher Aslan’ı kaybettik. Seher Hanım sokakta çalışan ve işini hakkıyla yapmaya çalışan çok çalışkan bir arkadaştı. Hassa ilçemizden Kenan Gün, ülkemizin geleceği için canla başla çalışan arkadaşlarımızdan biriydi. Onu eşi ve oğluyla birlikte kaybettik.

“AYSEL HANIM’İ ÜÇ ÇOCUĞU İLE KAYBEDİK”

Yine Hassa’dan Aysel Bolat, sosyalliği ve her yere ulaşmaya çalışan çalışkanlığıyla bize güç veren yol arkadaşlarımızdan biriydi. Aysel Hanım’ı üç çocuğuyla birlikte kaybettik.

“BURAYA KAYBEDİĞİMİZ TÜM DOSTLARIMIZIN EVİ”

Her birine Allah rahmet eylesin. Biz onlardan razı olduk, Allah onlardan razı olsun. Kaybettiğimiz arkadaşlarımızın ailelerine sabırlar diler, seslenmek isterim. Evet, hayatını kaybettin. Yaptıklarımız az, söylediklerimiz az. Ama açıkçası burasının senin evin olduğunu söylemek istiyorum. Burası tüm kayıp arkadaşlarımızın evi. Ben, tüm arkadaşlarımla birlikte kardeşin, oğlun, kardeşin ve dostun olarak her zaman yanında olacağım.”

ortaca-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu