Haber

Bakan Tekin, Avrupa Konutları Çamlı Vadi İlköğretim Okulu ve Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun açılışında konuştu. İfade

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel eğitim konusunda dünyaya örnek olacak uygulamaları hayata geçirdiklerini belirterek, “Cumhurbaşkanımız da özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarımızla ilgileniyor ve özel çocuklarımıza sahip çıkmamız için bize her zaman talimat veriyor. çocuklar ve özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar.” söz konusu.

Kağıthane’deki Avrupa Konutları Çamlıvadi İlköğretim Okulu ve Çamlıvadi Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun açılış töreni İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı, ardından öğrencilerin yer aldığı tanıtım videosu izlendi.

Bakan Tekin, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Bayramı’nın ülke genelinde büyük bir coşkuyla kutlandığını ve okullarda yüzbinlerce etkinliğin gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Özel eğitimde sadece hayırseverler tarafından yaptırılan okulların açılış törenine katıldığını belirten Tekin, eğitime destek veren hayırseverlere ve yerel yönetimlere teşekkür etti.

Okulların yapılacağı yerler konusunda belediyelerle iş birliğine ihtiyaç olduğunu belirten Tekin, şöyle konuştu:

“60 bine yakın okulumuz var ama toplamda 150 binin üzerinde Milli Eğitim Bakanlığı’na ait taşınmaz var. Yani üzerinde bina olsun veya olmasın. Bu nedenle belediyelerle çok yakın işbirliği yapmamız gerekiyor. Türkiye genelinde belediyelerle yaşadığımız sorunlar Eğitim-öğretim sürecinde Yükü üzerimize almak istemeyen belediyelerle sorun yaşıyoruz. Arsa üretiminde sorun yaşıyoruz.

Mevcut okul binalarımızın ve gayrimenkullerimizin imar değişikliğine uğradığını görüyorsunuz. Sonra bir bakıyorsunuz okul arazilerimizin bir kısmı belediyeye ait olduğu için belediyeler dava açtı. Belediye hizmetlerinin, belediyenin vermesi gereken hizmetlerle ilgili okullarımıza gönderilen faturaların anlamsızca şişirildiğini görüyorsunuz. Bir yanda böyle belediyelerimiz var. Bir yandan da okul yapan, okullarımızı temizleyen, okullarımızda öğrencilerimize destek veren, öğretmen arkadaşlarımızın sorunlarını çözen belediyeler var. Dolayısıyla her iki tarafta da belediye liderleriyle karşı karşıya olduğumuz için eğitim ve öğretim sürecine destek veren belediyelerimize de teşekkür ediyorum.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan ve cumhurbaşkanı olduğu son 20 yılda Türkiye’deki eğitim ve öğretim altyapısının her açıdan en az iki kat arttığını anlatan Tekin, 21 yılda Türkiye genelinde 360 ​​bin derslik bulunduğunu söyledi. Daha önce özel dersliklerle birlikte şu anda toplam 742 bin var. Dersliklerin olduğunu ve öğretmen sayısının arttığını söyledi.

Bakan Tekin konuşmasına şöyle devam etti:

“Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlettir. Sayın Cumhurbaşkanımız da özel eğitime muhtaç çocuklarımıza çok önem veriyor ve özel çocuklarımıza, özel eğitime muhtaç çocuklarımıza her zaman sahip çıkmamız yönünde bize talimat veriyor. Bizim de farklı uygulamalarımız var. Bu konuda bir, teşhis konulan çocuklarımızı okul kaynaştırma eğitimi dediğimiz normal sınıflardaki normal sınıflara alıyoruz, iki, bazı okullarda özel eğitim sınıfları oluşturuyoruz, üç, bugün burada açacağımız özel eğitim okullarını açıyoruz. Dördüncüsü, bazı ihtiyaç sahibi çocuklara evde eğitim veriyoruz. Beşincisi hastanedeyiz. “Eğitim veriyoruz. Özel eğitim açısından dünyaya örnek olabilecek bir ölçek olduğunu düşünüyorum. Her düzeydeki çocuklara bu tür hizmetleri sağlıyoruz.”

Özel eğitimde uygulama okullarının sayısının 1076 olduğunu ve bu okullarda 35 bin öğrencinin bulunduğunu belirten Tekin, şöyle konuştu:

“Özel eğitim konusunda dünyaya örnek olabilecek çok önemli uygulamaları hayata geçiriyoruz. Her sorunlu sınıfa ayrı okul açma eğilimindeyiz. Bu da farklı bir politika. Bugün bunun için hayırseverimize bir kez daha teşekkür etmemiz gerekiyor. Özel eğitime ihtiyaç duyan özel çocuklarımıza yönelik bir programdır.” Bir eğitim merkezi kurmayı düşündüğü ve bunu yaptığı için kendisine teşekkür ediyoruz. Görüntüleri biraz önce otururken izledik. En çok dikkatimi çeken ilk konuşan öğrencimiz oldu. ‘Çok eğlenceli bir okul’ dedi. Bundan sonra iki arkadaşımız da ‘eğlenceli’ tabirini kullandı. Aslında merak ediyorum. “Okulun içini merak ediyorum. Üç öğrencinin birbirinden bağımsız konuşurken ‘eğlenceli okul’ tabirini kullanması çok dikkat çekiciydi. Bu da hayırseverimizin de bu anlamda çok hassas olduğunu gösteriyor. Bunun için kendisine teşekkür ederim.”

“Türkiye Yüzyılı başladı”

İstanbul Valisi Davut Gül, Türkiye Yüzyılının başladığını vurgulayarak, “Bunun ilk gününde aslında birbirinden bağımsız çok güzel şeylere tanık oluyoruz. Birincisi çok değerli bir kentsel dönüşüm. Devlete ait olan ama işgal edilen yerler. Bir nevi gecekondulardan kurtarılarak depreme dayanıklı çok güzel konutlara dönüştürüldü.” “Bunu yaparken de başta okullar olmak üzere yeşil alanlar da unutulmadı.” İfadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Bakan Tekin’e sedef kaplı lahit hediye etti.

Daha sonra kurdele kesilerek okul açıldı.

Törene İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, okulu yaptıran hayırsever işadamı Süleyman Çetinsaya ve vatandaşlar katıldı.

mengenhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu