Haber

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 25 partinin logo ve isimlerinin yer aldığı sosyal medya paylaşımına ilişkin açıklama yaptı.

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 25 partinin logo ve isimlerinin yer aldığı sosyal medya paylaşımına ilişkin, “Sözümüzün, sözümüzün, hatta harflerimizin arkasındayız” dedi. Ben de yazımda belirtmiştim; 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde hepiniz bir aradaydınız. Gönderideki fotoğrafta gösterdiğimiz logolar, 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde ittifak kuran ve aynı Cumhurbaşkanlığı adayına oy veren veya aynı adayı isteyen partilerdir. Bu fotoğraf kendilerinin yaydığı ve yayınladığı bir çalışmaydı. Bugün bundan neden rahatsız olduklarını anlamıyorum. ‘Beni, partimi ve bunu isteyenleri korkutamazsınız’ dedi.

BBP lideri Mustafa Destici, partisinin genel merkez binasında düzenlenen haftalık basın toplantısında konuştu. Destici, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 9 askere Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diledi. Destici, ‘Dün bildiğiniz gibi Milli Savunma ve Dışişleri Bakanlarımız bu hafta yaşanan gelişmeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bildirdiler. Ardından 12 Ocak’ta meydana gelen terör saldırısına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Muhtırası oylanarak kabul edildi. Hepimiz çok üzgünüz. Dün de Türkiye’nin terörle mücadelesine destek vermek yerine engellemeye devam ettiler ve önergeye ‘evet’ demediler. Çünkü bunlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Türk Milletinin Partisi veya milletvekilleri değil, PKK-YPG emperyalistlerinin sözcüsü olan sözde milletvekilleridir. Bu durum başlı başına bir ulusal güvenlik meselesidir. Halen 500’ün üzerinde sözde milletvekilinin terörle bağlantılı suçlardan dolayı dokunulmazlık belgeleri işleme alınmıyor. Sayısız suça, sayısız delile, açık kanunlara rağmen Anayasa Mahkemesi terör örgütünün partisini kapatmıyor; Terör propagandasında kullanılmak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni yok etmek amacıyla millet kaynaklarından milyonlarca liranın terör örgütünün partisine hazine yardımı olarak ödenmesini engellemiyor mu? dedi.

‘BU FOTOĞRAF KENDİLERİNİN KATKIDA BULUNDUĞU VE YAYINLADIĞI BİR ÇALIŞMADIR’

BPP Genel Başkanı Mustafa Destici, 25 partinin logo ve isimlerinin yer aldığı sosyal medya paylaşımına ilişkin şunları söyledi:

‘Ülkemizde bazı siyasi partiler, terör örgütünün partisiyle anlaşma yapmış ve aday göstermeme karşılığında terör örgütünün partisine açıklanmayan taahhütlerde bulunan bir ittifakı desteklemiş veya desteklemiştir. Yaşadığımız terör saldırısının ardından 12 Ocak Cuma günü Türk siyasetindeki çarpıklığı ortaya koyan bir paylaşım yapmıştım. Sözümüzün, sözümüzün, hatta harflerimizin arkasındayız. Biz bu gerçekleri dile getirdiğimiz için hepsi Büyük Birlik Partisi’ne ve bana saldırmaya başladılar. Hepsini halledebiliriz. Hepsiyle ilgileneceğiz. Çünkü biz haklıyız. Çünkü milletimiz bizim gibi düşünüyor ve bu yaygaranın kendi ayıbını örtmek için yapıldığını çok net biliyor. Büyük bir iftirayla karşı karşıyayız. Ben de yazımda belirtmiştim; 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde hepiniz bir aradaydınız. Paylaşımdaki fotoğraftaki tüm partileri terör unsuru olarak kabul ettik. Bu büyük bir çarpıtma, büyük bir yalan, bir yandan da aslında düştükleri delikten çıkmaya çalışıyorlar. Gönderideki fotoğrafta gösterdiğimiz logolar, 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde ittifak kuran ve aynı Cumhurbaşkanlığı adayına oy veren veya oy vermek isteyen partilere ait. Fotoğraftaki partilerden biri ‘hayır, 14-28 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı’nın, HDP’nin, TİP’in, TKP’nin ve diğerlerinin desteklediği adayı desteklemedik’ diyorsa sorun yok. Sonra hata yaptık diyoruz. Bu fotoğraf kendilerinin yaydığı ve yayınladığı bir çalışmaydı. Bugün bundan neden rahatsız olduklarını anlamıyorum. Beni, partimi, alperenleri korkutamazsınız.?

‘CUMHURBAŞKANIMIZLA BUGÜN VEYA YARIN GÖRÜŞECEĞİZ’

Destici, 31 Mart yerel seçimlerine yönelik çalışmalarının sürdüğünü belirterek, ‘Belediye başkan adaylarımızdan bazılarını önümüzdeki birkaç gün içinde açıklayacağız. Öte yandan Cumhur İttifakı başta olmak üzere AK Parti heyeti ile Büyük Birlik Partisi heyetleri arasındaki görüşmeler sürüyor. Heyetlerimiz dün akşam 3. toplantısını gerçekleştirdi. Bugün veya yarın Sayın Cumhurbaşkanımızla da görüşmemiz olacak. İnşallah bundan sonra yol haritamızı çok daha net belirleyeceğiz” dedi.

haber-bayramic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu