Haber

Brezilya’dan Beyaz Saray’ın açıklamalarına tepki

Brezilya Dışişleri Bakanı Mauro Vieira, Beyaz Saray’ın Brezilya’nın “Rus ve Çin propagandasını tekrarladığı” yönündeki suçlamalarına tepki gösterdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik Bağlantı Koordinatörü John Kirby’nin Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile düzenlediği basın toplantısındaki sözlerine yanıt veren Vieira, Cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula da Silva’ya yöneltilen eleştirileri kabul etmediklerini belirtti.

Vieira, “Bu sonuca nasıl ve neden vardıklarını bilmiyorum ama kesinlikle katılmıyorum,” dedi. terimini kullandı.

Vieira, Brezilya ile Rusya arasında 195 yılı aşan diplomatik bağlara vurgu yaparak, “Brezilya barışı desteklemek istiyor ve barışı konuşmak isteyen bir grup ülkeyle görüşmeye veya bir grup ülkeye katılmaya hazır.” değerlendirmesini yaptı.

Beyaz Saray, Lula da Silva’nın Ukrayna savaşıyla ilgili ABD ve Avrupa Birliği’nin (AB) “barışı konuşmaya başlaması” yönündeki sözlerini eleştirerek, Brezilya’nın Rusya ve Çin propagandasını tekrarladığını belirtti.

Kirby, Lula’nın Çin ziyareti sırasında ABD ve Avrupa Birliği’nin (AB) Ukrayna savaşıyla ilgili “barışı konuşmaya başlaması gerektiğini” açıklamasına ilişkin olarak, ABD ve Avrupa’nın barış istemediğini ima etmenin sorunlu olduğunu söyledi.

Kirby, Brezilya’nın gerçeklere bakmadan Rus ve Çin propagandasını tekrarladığını iddia etmişti.

haberkocasinan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu