Haber

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Uluslararası Göç Örgütü Genel Direktörü Vitorino’yu kabul etti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Genel Direktörü Antonio Vitorino ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen görüşmede Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler paylaşan Oktay, deprem bölgesindeki her binanın tek tek teknik olarak denetlendiğini söyledi.

Çadırlardan konteyner kente geçiş için çalışmalara hız verdiklerini belirten Oktay, deprem bölgesindeki konutların üretimini bir yıl içinde tamamlamak, hayatın normale dönmesi ve eski haline dönmesi için tüm imkanları seferber ettiklerini kaydetti.

Sadece depreme değil tüm afetlere karşı güçlü şehirler için çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Oktay, bunun için gerekli olan zihniyet dönüşümünü gerçekleştireceklerinin altını çizdi.

Vitorino ise Türkiye’nin deprem çalışmalarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki çabalarını desteklediklerini belirterek, Türkiye’nin bugüne kadarki faaliyetlerinin takdire şayan olduğunu söyledi.

Uluslararası Göç Örgütü’nün AFAD koordinasyonunda 600 personelle çalışmaya katıldığını ifade eden Vitorino, 44 ​​kargo uçağı ve 16 donör ülkenin Türkiye’ye çadır ve konteyner teslim ettiğini kaydetti.

AFAD’ın bölgedeki yoğun faaliyetlerinden etkilendiğini anlatan Vitorino, sadece fiziki yardımla yetinmeyeceklerini, Aile Bakanlığı’nın uzman kadrosu ve psikososyal destek konusunda da tam destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Sosyal Hizmetler.

haberkavak.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu