Teknoloji

Doğuş Teknoloji İlk Sürdürülebilirlik Raporunu Yayınladı

Doğuş Teknoloji 2022 Sürdürülebilirlik Raporunu yayınladı. Sürdürülebilirlik çatısı altında yürüttüğü çalışmalarla teknoloji sektörüne yön vermeyi hedefleyen Doğuş Teknoloji, bu alandaki çalışmalarını ve hedeflerini kamuoyu ile paylaştı.

Doğuş Teknoloji, sürdürülebilirlik taahhüdünü bir adım öteye taşıyarak ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladığını duyurdu. Bu rapor, şirketin sürdürülebilirlik çalışmalarını ve geleceğe yönelik hedeflerini paylaşmayı amaçlamaktadır.

Raporla ilgili Doğuş Teknoloji Teknoloji Operasyonları ve Siber Güvenlik ve Sürdürülebilirlik İnisiyatifinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Eray Gözener Yaptığı açıklamada, sürdürülebilirliğin önemine vurgu yaparak, şirketin toplumsal gelişime katkı sağlamak amacıyla gelişen teknoloji ve teknoloji entegrasyonu vizyonunu paylaştı. Gözener, “Başarılı ve iklim odaklı küresel politikaların ivme kazandığı günümüz dünyasında, teknolojik dönüşümün yanı sıra riskleri doğru yöneterek küresel düzeyde rekabet gücümüzü artırmalıyız.”

Doğuş Teknoloji, tamamı gönüllülerden oluşan Sürdürülebilirlik Girişimi ile 2020 yılında, küresel görüşü benimseyen ve yerel aksiyonlar alan “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” doğrultusunda 5 odak alanı belirlemiştir.

Sürdürülebilir Kalkınmada 5 Odak Alanı

“Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri”nden 5 tanesine odaklanan Doğuş Teknoloji; cinsiyet eşitliği, sorumlu üretim ve tüketim, kaliteli eğitim, iklim eylemi, sanayi, inovasyon ve altyapı konularında çalışmalarını sürdürüyor.

Doğuş Teknoloji bu doğrultuda öncelikle sürdürülebilirlik yönetim modelini hayata geçirmiştir. Bu model, sürdürülebilirlik hedeflerini şirketin iş stratejisiyle bütünleştirmeyi ve her zaman uyumlu hale getirmeyi amaçlar. Oluşturduğu geniş katılımlı bağlantı süreci ile paydaşlarla etkileşimi artırmakta, sürdürülebilirlik hedeflerini ve ilerlemesini paydaşları ile aktif olarak paylaşmayı taahhüt etmektedir. Sürdürülebilirlik performansını ve hedeflerini detaylı bir şekilde analiz eden sürdürülebilirlik gelişim raporunu da yayınlayan şirket, web sitesinde sürdürülebilirlik hedefleri, projeleri ve paydaşları hakkında bilgilendirici içerikler de sunuyor.

Yenilikçi Bakış Açısı

Doğuş Teknoloji’nin sürdürülebilirlik çalışmaları, kültürünün merkezinde yer alan “inovasyon” bakış açısıyla şekillenmektedir. Ayrıca iş ortakları ile sürdürülebilirlik odaklı projeler geliştirerek, alanındaki en iyi uygulamaları paylaşmayı hedeflemektedir.

Eray Gözener, sürdürülebilirlik projelerine ilişkin ek değerlendirmelerde de bulundu. Ayrıca Genel Müdürlük binasında elektronik atıkların toplanması ve bağışlanması için TÜBİSAD ile iş birliği yaptıklarını, Doğuş Otomotiv’in Yeşil olmak için 2022 yılında yatırımını yaptığı güneş enerjisi panelleri ile Şekerpınar Bilgi Merkezi’nin elektrik dönüşümünü gerçekleştirdiklerini belirtti. bilgi işlem merkezinin elektriğinin tamamını güneş enerjisi panellerinden sağladıklarını söylediler. Bu alanda çalışan tek teknoloji şirketi olmaktan mutluluk duyduğunu da sözlerine ekleyerek, çalışanların farkındalığını artırmak için kurumsal sürdürülebilirlik eğitimleri ve farkındalık çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

Doğuş Teknoloji’nin sürdürülebilirlik raporu, sürdürülebilirlik alanındaki taahhüdünü ve gelecek hedeflerini açıklarken, sürdürülebilirlik çalışmalarını her zaman geliştirmeye ve paydaşlarıyla işbirliği yapmaya devam edeceğinin de altını çiziyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu