Ekonomi

FAA, çalışanların uçak denetimlerini gözden kaçırmış olabileceği gerekçesiyle Boeing hakkında yeni bir soruşturma başlattı – Wall Street Journal

Federal hava güvenliği yetkilileri, şirketin bazı personelinin 787 Dreamliner uçaklarında gerekli denetimleri atlamış olabileceğini kabul etmesinin ardından Boeing (BA) hakkında yeni bir soruşturma başlatarak firmadaki kalite kontrol sorunları listesine ekledi.

Wall Street Journal, Boeing’in Nisan ayında Federal Havacılık İdaresi’ne (FAA) bazı modellerde uçağın kanatlarının gövdeye bağlandığı noktada güvenli bir bağlantı ve topraklama sağlayan elektrik sistemlerinin zorunlu denetimlerini yapmamış olabileceğini bildirdiğini bildirdi.

FAA, “Boeing’in gerekli denetimleri yapıp yapmadığını ve herhangi bir Boeing çalışanının uçağın bakım kayıtlarına yanlış giriş yapıp yapmadığını” inceliyor.

Boeing’in hisse fiyatı bu bilginin açıklanmasının ardından Pazartesi günü %0,8 oranında düştü.

Raporda, şu anda kullanımda olan herhangi bir 787 Dreamliner uçağının bu denetimler için yere indirilmesinin gerekip gerekmeyeceğinin henüz net olmadığı belirtiliyor. FAA, Boeing’in şu anda üretim sürecindeki tüm 787’leri yeniden incelediğini ve mevcut Dreamliner uçaklarını denetlemek için bir strateji oluşturması gerektiğini belirtti.

787 programının başkanı Scott Stocker, 29 Nisan tarihli şirket geneline yönelik mesajında, şu anda uçmakta olan Dreamliner uçaklarında acil bir sorun tespit edilmediğini doğruladı.

WSJ’nin ulaştığı mesajda Stocker, “Mühendislik ekibimizin bu atlamanın uçuşlar için herhangi bir acil güvenlik endişesine yol açmadığını tespit etmesi bizi rahatlattı” dedi.

Bu eylem, düzenleyici kurumlar tarafından Boeing’in son birkaç yıldaki faaliyetlerine yönelik olarak yürütülen bir dizi soruşturmanın en sonuncusudur. Uçak üreticisi, 5 Ocak’ta Alaska Havayolları tarafından işletilen bir 737 MAX uçağının uçuşu sırasında bir kapı contasının arızalanması olayından bu yana FAA ve diğer uluslararası havacılık kurumları tarafından yoğun bir gözlem altında tutuluyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla yazılmış ve çevrilmiş olup bir editör tarafından incelenmiştir. Ek ayrıntılar için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

niziphaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu