Teknoloji

iPhone 14 kullanıcıları pillerin aşırı yıpranmasından şikayetçi

iPhone 14 ve iPhone 14 Pro, 16 Eylül 2022’de satışa çıktı. Şimdi ise telefonların satışa çıkmasından bu yana bir yıldan az bir süre geçti, telefonlarda pil sorunu ortaya çıktı.

iPhone 14 ve iPhone 14 Pro sahipleri, cihazlarının pilinin hızla bozulmasından şikayet etmeye başladı.

Pil aşınması her akıllı telefonda yaşanabiliyor ancak iPhone modellerinin daha bir yıl geçmeden böyle bir sorun yaşaması kullanıcıların düşünmesine neden oldu.

Bazı kullanıcılar için, yalnızca 10-11 aylık kullanımdan sonra maksimum pil kapasitesi yüzde 90’a düştü. Hatta bu değerin yüzde 87’ye düştüğünü gören kullanıcılar var.

Pil aşınmasının nedeni nedir?

Analistlere göre pil sağlığındaki düşüş havanın çok sıcak olmasına bağlı olabilir. Performansları sıcaklık değişimlerine duyarlı olduğundan, sıcak hava telefon pillerini olumsuz etkileyebilir.

Yüksek sıcaklıklar, pilin kimyasal reaksiyonlarını hızlandırarak pil kapasitesini azaltabilir.

Sıcaklık değişiklikleri, pil hücrelerinde pil ömrünü kısaltabilen voltaj oluşturabilir. Sıcak havaya maruz kalan piller daha çabuk bozulabilir ve değiştirilmeleri gerekebilir.

Bu sebeplerden dolayı, telefonunuzu mümkün olduğu kadar çok sıcaklık koşullarından korumak değerlidir. Sıcak havalarda aküye doğrudan güneş ışığından kaçının.

Bazı analistlere göre iPhone’larda pil sağlığının hızla düşmesinin nedeni, kalitesiz pillerin kullanılması.

iPhone’lar, pil kapasitesi yüzde 80’in altına düştüğünde kullanıcıya pili değiştirmesini hatırlatır.

catalpinar-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu