Haber

Kızılay’dan kurtulanlara psikososyal destek

Afet bölgelerinde “çocuk dostu alanlar” hizmet veriyor

Kızılay, Kahramanmaraş depreminin ardından beyin sarsıntısından etkilenen çocuklara yönelik beslenme ve temel ihtiyaçların yanı sıra psiko-sosyal yardım çalışmalarına verdiği desteği artırıyor. Kızılay’a bağlı 270 psikolog ve sosyal hizmet uzmanının desteğiyle afet bölgesinde “çocuk dostu alanlar” oluşturuldu. Çocukların afetin travmalarını atlatmasına yardımcı olmak

 

Ana hizmet alanı olan besin takviyelerinin yanı sıra diğer alanlarda da afetzedelere destek olmaya çalışan Kızılay, başta çocuklar olmak üzere afetzedeler için başlattığı manevi ilk yardım hizmetini artırıyor. Kızılay, sahada çalışan 5 bine yakın profesyonel ve gönüllüden oluşan psikologlar, psikolojik danışma ve rehberlik uzmanları ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekiplerle deprem bölgesinde afet travmasının etkilerini azaltmaya çalışıyor.

Kızılay; Hatay, İskenderun, Şanlıurfa, Adana ve Gaziantep’te 5 psikososyal destek çadırı ile Kahramanmaraş, Adıyaman ve Antalya’da heyet 3 portatif çocuk dostu alanla çalışmalarına devam ediyor. Kızılay, kurduğu portatif çocuk dostu alanlarda çocuklarla oyun terapisi gerçekleştirirken, ruhsal travmalara karşı da çalışmalar yapılıyor.

Bugün (24.02.2023 Cuma) saat 15.00’te İskenderun limanında depremzedelerin yerleştirildiği gemilerde psiko-sosyal güçlendirme ekipleri çocuklara yönelik faaliyetler gerçekleştirecek. Bu konuda bilgi almak için Sinan Demirci: 0542 470 56 89 aranabilir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

hayrat-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu