Haber

KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu: “Aliyev’in açıklaması mücadelemize daha da güç katacaktır.”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Azerbaycan’daki etkinliklerde KKTC bayrağının dalgalandırılması kararına ilişkin, “Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in açıklaması çabalarımızı daha da güçlendirecektir.” söz konusu.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Ertuğruloğlu, Azerbaycan TNS Haber Ajansı’na konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ertuğruloğlu, “Dost ve kardeş Azerbaycan Cumhurbaşkanımız Sayın İlham Aliyev’in, Teşkilatı üye ve gözlemci devletlerin bakanlarının ikinci toplantısının katılımcılarıyla yaptığı toplantıda söylediği sözlerden büyük gurur duyuyoruz. Türk Devletleri, ‘Kuzey Kıbrıs bayrağı etkinliğimizde dalgalanmalı ve dalgalanacaktır” dedi.

Açıklamalarından dolayı Aliyev’e şükranlarını dile getiren Ertuğruloğlu, şöyle konuştu:

“Köklü bir Türk çınar ağacının parçası olan ülkelerin işbirliği ve dayanışmasıyla çok yol kat edeceğiz. Bu açıklama, çabalarımıza daha da güç katacaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.” Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e haklı çabamıza verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, “Devletler Teşkilatı’nın desteğiyle daha da güçleneceğiz. KKTC’nin tanınması yolunda bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Tek millet, üç devlet olarak büyük başarılara imza atacağımıza olan inancımız tamdır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu