Haber

Küçük hayvan üreticisi: Koyun aşısına destek yeterli değil

Eski CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne’nin Havsa ilçesine bağlı Kuzucu köyünde yapımcılık yapan Hasan Tuna’nın sıkıntılarını dinledi. ANKA’nın haberine göre Gaytancıoğlu, ithalat yerine ülkenin üreticisinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

‘TÜRKİYE YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI İLE İTHALATTA SUNUM ARIYOR’

Gaytancıoğlu şunları söyledi:

“Bu aralar et fiyatlarında artış olacağı konuşuluyor. Hasan aynı zamanda hayvanlara da bakıyor. Küçükbaş hayvanlarını Kurban Bayramı’na hazırlıyor. Ama siz ‘talep yok’ diyorsunuz. Sizden daha ucuza almaya çalışıyorlar. Geçen yıl ne kadardı? Destek yok? Koyun başına ne kadar destek alıyorsunuz? Kurban Bayramı’nda ne gibi sonuçlarla karşılaşacaksınız? Geçen yılın iyi geçmediğini söylemiştin. Üreticimiz üretmek istiyor ama Türkiye yanlış tarım politikalarıyla çözümü ithalatta arıyor. “İthal ettiğimiz dövizi üreticilerimize verirsek Türkiye üretici ülke olur.”

‘ALDIĞIM DESTEK KOYUNLARIN AŞI MALİYETİNİ YETERLİ DEĞİL’

Yapımcı Hasan Tuna da şunları kaydetti:

“Talep yok. Yem fiyatları yüksek. İstediğimiz fiyatlar yok. Alıcı geliyor, 3-4 lira ödüyoruz ama kasaptan et almaya kalktığımızda kilosu 400 lira oluyor. Nasıl satmalıyız? Ucuza almaya çalışıyorlar, sattıklarında ise daha fazla değere satıyorlar. Bir torba yemin fiyatı 500 lira. Geçen sene 360 ​​liraydı. Destek çok düşük. Aldığım katkı koyunların aşı masraflarını karşılamaya yetmiyor. Geçen sene 50 liraydı. Bir aşı 6,5 liraydı. 4 kez aşı oldum. Aldığım takviye de gitti. Üretmek istiyoruz, çabalıyoruz. Geçen yıl yeterli değildi. “Bu sene de aynısı olacak”

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu