Teknoloji

Samsung Galaxy Watch uyku apnesine çözüm olmayı hedefliyor

Samsung’un akıllı saatlerinde öne çıkıyor Sağlık Monitörü Uygulama, kullanıcıların uyku sırasında solunum durması yaşayıp yaşamadığını tespit edebiliyor. Solunumun tekrar tekrar durup başladığı bir uyku bozukluğu uyku apnesinin potansiyel belirtileriböylece kolayca fark edilebilir.

Samsung’un bu özellik için geçtiğimiz ekim ayında Güney Kore Gıda ve Güvenlik Bakanlığı’ndan onay aldığı biliniyor. Daha önce Güney Koreli kullanıcıların bu özelliğe 2024 başlarında sahip olacağı açıklanmıştı. Şimdi ise ABD’den gerekli onaylar alındı.

Uyku apnesini tespit etmek aslında kolay bir iş değildir. Birden fazla süre hastanede kalmayı ve kullanımı zor cihazlarla uyumayı gerektirebilir. Samsung, uyku apnesi tespit aracının, uyku apnesi tanısı konmamış 22 yaş üstü kişiler için tasarlandığını söylüyor. Bu özellikten yararlanmak için kullanıcıların 10 günlük süre içinde iki kez dört saatten fazla uykularını takip etmeleri gerekecek.

Samsung’un akıllı saati, boğazdaki kasların gevşeyip hava akışını bloke etmesiyle ortaya çıkan bozukluğun daha yaygın biçimi olan orta veya şiddetli obstrüktif uyku apnesinin semptomlarını tespit etmeyi amaçlıyor.

Geçtiğimiz yıl yayınladığı One UI 5 Watch yazılım güncellemesinden de anlaşılacağı üzere Samsung, son yıllarda özellikle uykuya odaklandı. Yeni yazılım kullanıcının uyku puanını ölçüyor ve uyku koçluğuÖzellikleriyle birlikte uyku istatistiklerini de tutar.

Şirket ayrı ayrı Galaksi Yüzüğü Aynı zamanda bir sağlık takip halkası üzerinde de çalışıyor. Samsung, Galaxy Ring hakkında çok fazla detay vermese de akıllı yüzükler, daha küçük olmaları ve gece boyunca takılabilmesi nedeniyle uyku takibi için daha ideal bir çözüm olabilir.

Samsung, bu duyuruyla birlikte sağlık takibine odaklanacağını da açıklıyor. Samsung, Apple ve Google (Fitbit aracılığıyla) gibi şirketler son yıllarda özellikle uyku ve zihinsel sağlığa odaklanarak sağlık ve zindeliği hedefleyen daha fazla sensör ve özellik sunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu