Ekonomi

Sera domateslerinin ikinci hasadı başladı

Örtü altı sebze ve meyve deposu olan Antalya’da hasat devam ediyor. Domates üretiminin yoğun olduğu Aksu ilçesinde sebze ve meyveler yurt içi ve yurt dışından rağbet görüyor. 32 bin dekarda üretilen domatesin ikinci hasadı yapıldı. Domates üreticisi Ali Çite, satışların durgun olduğunu söyledi.

Aksu Mahallesi Çamköy Mahallesi’nde üretici olan Ali Çite, “5 dönümlük alanda kokteyl domates üretimi yapıyoruz. Şu an satışlarımız durgun. Kalitesi bozulmasın diye topluyoruz. Şu anda 1000 liraya satıyoruz. 12 TL Beklentimiz 15 TL.”

İkinci hasadını gerçekleştirdiklerini söyleyen Çite, “Bu hafta ikinci hasadımızı yapıyoruz. Sabah 07.00’de seraya giriyoruz. Akşam 18.00’e kadar çalışıyoruz. Mahsulümüze çocuklardan daha çok sahip çıkıyoruz. İlk hasatta kökten 300 gr, ikinci hasatta 400 gr ürün aldık” dedi. Yıllık hasatta kökten 5 kilo almayı hedefliyoruz” dedi.

24 yıldır üretici olduğunu belirten Çite, “Domateslerimizi serada kendimiz paketliyoruz. Markete gidip beklemiyoruz. Bu şekilde komisyoncumuza teslim ediyoruz. Manavlar, pazarcılar ve oteller. satın alın. Üretmek keyifli bir meslek. Biz isteyerek ve severek yapıyoruz. Beklentimiz düştüğünde fiyatlarımız ve enerjimiz düşüyor. Maliyetlerimiz yüksek.” – ANTALYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu