Haber

Süleyman Seba kimdir? Süleyman Seba kaç yaşında, ne iş yapıyor? Süleyman Seba’nın hayatı ve biyografisi!

Süleyman Seba DSÖ? Sorusu son zamanlarda gündemde olan ve internette sıkça aratılan soruların tam ortasında yer alıyor. Bu haberde hakkında birçok detay merak edilen Süleyman Seba kimdir? Peki Süleyman Seba kaç yaşında, ne iş yapıyor? Sorularınızı yanıtladık. Peki Süleyman Seba kimdir? Süleyman Seba kaç yaşında, ne iş yapıyor? Süleyman Seba’nın hayatı ve biyografisi!

SÜLEYMAN SEBA KİMDİR?

Süleyman Dilek Seba, 5 Nisan 1926’da Sakarya’da doğdu. Abhaz asıllı Türk futbolcu, MİT mensubu, spor teknik direktör ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün 30. lideri. 1984-2000 yılları arasında Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün kesintisiz başkanlığını yaptı. Hakkı Yeten ile birlikte Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün iki onursal liderinden biridir.

5 Nisan 1926’da Hendek’te doğan Süleyman Seba, ilkokulu Sakarya’da bitirdikten sonra liseyi okumak için İstanbul’a geldi. İki yıl Galatasaray Lisesi’nde okuduktan sonra Kabataş Erkek Lisesi’ne geçiş yaptı. Futbola mezun olduğu Kabataş Erkek Lisesi’nin futbol takımında başladı. Lise 1. sınıfta Beşiktaş Alt Yapı takımına katıldı. Beşiktaş’ta oynarken Mimar Sinan Üniversitesi’nde Fransız Filolojisi eğitimine başladı ancak eğitimine devam etmedi.

Seba, 1946’da Refik Osman Top döneminde A takıma yükseldi. İlk İstanbul Ligi maçına 1946-47 sezonunda, sezonun ilk maçı olan Fenerbahçe derbisiyle çıktı. 4-3 yenildikleri maçta gol kaydetti. İlk sezonunda 9 maçta 6 gol kaydetti. O sezon Ulusal Küme’de şampiyonluk yaşayarak mesleğinin ilk şampiyonluğunu kazandı.

1947-48 dönemi Seba’nın en etkili olduğu sezon oldu. Sezona Başbakanlık Kupası ile başlasalar da Seba o maçta forma şansı bulamadı. Ancak İstanbul Ligi’nde çıktığı 14 maçta 8 gol atarak grubunda en çok gol atan 2. oyuncu oldu. Ancak İstanbul’da ikinci oldular.

1949-50 döneminde mesleğinin ilk İstanbul Ligi şampiyonluğunu kazandı. 14 maçın tamamında forma giyen Seba bir gol kaydetti. Bu dönemden sonra adı İstanbul Profesyonel Ligi olarak değiştirilen 1950-51 ve 1951-52 döneminde forma şansı buldu. Ancak 1951-52 döneminde yaşadığı sakatlık nedeniyle sadece 3 maç oynayabildi. 1952-53 döneminde 9 maçta forma giydi ve 2 gol kaydetti. 1954 yılında 28 yaşında menisküs nedeniyle futbolu bıraktı.

1947’de BJK İnönü Stadı’nın açılması nedeniyle Beşiktaş ve İsveç’in AIK takımı bu stattaki maçta ilk golü atarak tarihe geçti. 1950’de Beşiktaş’ın ABD turnesine de katıldı.

merzifonajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu