Haber

TFF binasına silahlı saldırı davasının sanığından mahkemede şaşırtan tavır!

Tutuklu Cüneyd Uslu, cezaevinden Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya çıkarıldı. Duruşmaya müşteki eski futbolcu ve Milli Kurmay Subayı Hamit Altıntop ile bazı müştekiler de katıldı. Duruşmada tarafların avukatları hazır bulundu.

“ALKOLÜN ETKİSİYLE HAVAYA ATEŞ YAPTIM”

Tutuklu sanık Cüneyd Uslu savunmasında, “Alkolün etkisiyle havaya ateş ettim. Binayı görmem mümkün değil. Bu olay büyük bir talihsizlik. Diğer sanık Oğuzhan benim oğlum. yakın arkadaş Riva’da benim teknemde yaşamaya gittik Ev iskeleye bağlıydı Bir ara senin yiyeceğin bitti Oğuzhan’ı yiyecek almaya gönderdim dedi. Oğuzhan gittikten sonra alkol aldığım için ruhsatsız tabancayla rastgele ateş ettim. Bulunduğum yerden TFF görünmüyor. Şikayetçileri tanımıyorum. Kimseyi öldürmeye niyetim yoktu. Kimseyi öldürmeye niyetim yoktu.”

SANIK GÜLÜŞÜ

Mahkeme başkanının ‘Kurşun adamın kulağına gitti’ sorusu üzerine sanıklar güldü. Sanık Cüneyt Uslu, “Olaydan sonra Oğuzhan’dan ayrıldık. Federasyona kurşunların isabet ettiğini öğrenince olay yerine gelip polisle görüştük. Oradan ateş ettiğimi kabul ettim. beraat “Galatasaray’da yaşıyorum. Ben bir Galatasaray taraftarıyım. Futbolu seviyorum. Toplantı var mı bilmiyorum. Bu büyük bir tesadüf. Dünyanın hiçbir yerinde 9 milimetrelik bir mermiyle 150 metreden bir hedefi vurabilen kimse yok.”

“DOMATES BAHÇESİNE GİZLEDİM”

Sanık Oğuzhan Güneysu, “İçki almak için markete gittim. Döndüğümde Cüneyd amca hata yaptığını söyledi. Daha sonra oradan ayrılıp meskene gittik. Sanık Cüneyd elindeki silahı bana verdi. dedim bir yere sakla sonra alırım evin arkasındaki domates bahçesine sakladım sonra Cüneyd amca bir arkadaşımın mangal yapacağı yere bıraktım evime gelince , Polisin geldiğini gördüm Daha sonra polisle olay yerine gittik Televizyonda haber çıkınca Cüneyd Amca olay yerine gelip polise teslim oldu Şikayetçileri tanımıyorum TFF binası kapatılmıştı Durduğumuz yerden görünüyor ama önümüzde ağaçlar olduğu için neredeydi bunu bizim bilmemiz mümkün değildi.Diğer sanığın eylemlerine katılmadım.Doğruyum beraatimi istiyorum dedi.

“Birkaç silah sesi duydum”

Öte yandan müşteki Hamit Altıntop, “Olay günü haftalık olağan görüşmemiz vardı. Kimseden tehdit almadım. Birkaç el silah sesi duydum. Daha ne olduğunu anlamadan silah sesi duydum. kurşun geldi, ateş var zannederek kendimizi yere attık. Cama dönüp baktığımda kurşun deliği gördüm. “Sanıkları daha önce görmedim, aramızda gelişigüzel bir husumet yok. Diğer müştekilerin de şikayetçi olduğunu söyleyen mahkeme heyeti, ara kararını açıklayarak olay yerinde inceleme yapılmasına ve sanık Cüneyd Uslu’nun tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

HER 171 İLA 285 YILDA

Tutuklu sanık Cüneyt Uslu ve tutuksuz sanık Oğuzhan Güneysu’nun ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 19 sanık için ayrı ayrı olmak üzere toplam 171 yıldan 285 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Hazırlanan rapor, dava için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu