Ekonomi

Abdi İbrahim BM iklim zirvesinde sektörü temsil etti

Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentinde 27’ncisi düzenlenen BM İklim Değişikliği Çerçeve Kontratı 27. Taraflar Konferansı’na (COP27) Türk ilaç sektörü ve Abdi İbrahim’i temsilen, Abdi İbrahim Kurumsal İlgiler, Sürdürülebilirlik ve Bağlantı Yöneticisi Dr. M. Oğuzcan Bülbül katıldı.

Şirketten yapılan açıklamaya nazaran 6-18 Kasım’da düzenlenen etkinlikte, 16 Kasım’da,TÜSİAD ve SKD Türkiye ile birer oturuma katılan Dr. M. Oğuzcan Bülbül, birebir gün özel oturumun konuğu olarak, ilaç bölümü özelinde sürdürülebilirlik ve Abdi İbrahim’in bu alandaki çalışmalarını kıymetlendirdi.

Tüketicilerin, bilhassa yeni kuşağın, artık kıssası olan ve gaye odaklı markalar görmek istediğine değinen Bülbül, şirketlerin sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarının satın alma tercihleri üzerindeki tesirine işaret etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bülbül, ilaç üzere stratejik ve insan sıhhati ile direkt ilgili bölümde sürdürülebilirlik odaklı bakış açısının büyük kıymet taşıdığını belirterek, şunları kaydetti:

“İnsan sıhhatinin, gezegenimizin sıhhatine bağlı olduğunun şuuruyla dünyamızı ve geleceği uygunlaştırma gayesiyle çalışıyoruz. Tedarik süreçlerinden eserlerin pazara sunulmasına kadar tüm iş yapış modellerinde çevresel etkiyi gözeterek yürütüyor, yeşil dönüşüme katkı sağlıyoruz. Yürüttüğümüz tüm faaliyetlerde etrafın korunmasını, doğal kaynakların aktif kullanımını, maddelere tam ahengi, etraf siyasetimizin temeli kabul ederek, döngüsel ekonomi prensipleri doğrultusunda projeler hayata geçiriyoruz.”

Bülbül oturumda da şu mesajları paylaştı:

“HEAL2030 ismini verdiğimiz ve ESG (Environmental, Social, Governance/Çevresel, Sosyal, Yönetişim) bakış açısı ile takip ettiğimiz sürdürülebilirlik stratejimizin temel mottosu ‘Geleceği İyileştirmek’. Emisyon azaltım taahhütleri, Bilim Temelli Amaçlar Teşebbüsü (Science Based Targets – SBTi) tarafından onaylanan birinci ve tek Türk ilaç şirketi olarak çevresel ana gayemiz 2030 yılında karbon nötr bir şirket olmak.

Bu amaç doğrultusunda, üretim süreçlerimizde daha az ambalaj materyali kullanılması, tüketici sıhhati eserlerimiz için biyobozunur ambalaj geliştirilmesi, üretim atıklarının azaltılması ve sanayimizin lineer yapısının döngüsel hale getirilmesi için ülkemizin önde gelen üniversiteleri ile projeler yürütüyor ve bu projelere kaynak aktarıyoruz.

Abdi İbrahim olarak pandemiyle bir arada küresel olarak büyük bir ivme kazanan dijital dönüşüme adapte olurken tıpkı vakitte sürdürülebilirlik stratejimize katkı sağlayarak karbon ayak izimizi en aza indirecek modeller geliştiriyoruz. Dijital ve yeşil dönüşümün eş vakitli ilerlemesi olarak özetleyebileceğimiz ‘ikiz dönüşüm’ konseptine uygun projeler ile odaklandığımız Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın gerçekleştirilmesi için çalışıyoruz. Türk ilaç sektörünün lideri ve 110 yıldır kendini hayatı iyileştirmeye adamış marka olarak, gezegenimizin yarınlarına yönelik çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.”

Bülbül, kendini hayatı iyileştirmeye adamış bir şirket olarak, daha sağlıklı bir toplum ve daha yaşanabilir bir gelecek için taşıdıkları sorumluluğun farkında olduklarını bildirerek, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne imza attıkları 2010 yılından bu yana tertipli olarak ilerleme raporu yayımladıklarını hatırlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu