Haber

BM tarafından yayınlanan Acil Yardım Çağrısında bağışçılardan 1 milyar ABD Doları isteniyor

Diplomatik kaynaklar, Birleşmiş Milletler’in (BM) 16 Şubat 2023’te yayınladığı Acil Yardım Daveti ile bağışçılardan toplam 1 milyar ABD doları talep edildiğini duyurdu.

6 Şubat 2023’te ülkemizde meydana gelen depremin ardından ortaya çıkan insani ihtiyaçların karşılanması amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 16 Şubat 2023 tarihinde Acil Yardım Davetiyesi (Flash Appeal Turkey) düzenlendiğinin hatırlatılması , diplomatik kaynaklar tarafından BM’nin tüm ilgili ortakları ile birlikte Türkiye’ye yapacağı yardımın koordinasyonu için bir çerçeve oluşturan davetin üç aylık bir süreyi (Şubat-Nisan 2023) kapsadığı kaydedildi. ).

Bağışçılardan toplam 1 milyar ABD doları talep edilen belgede, depremden etkilenenlere ulaşılmasının amaçlandığı vurgulanırken, kaynak talebinin BM kuruluşları, uygulama ortağı sivil toplum kuruluşları (STK) ihtiyaçlarını da kapsadığı vurgulanıyor. ve Türk Kızılayı ile bu alandaki gelişmeler ve doğabilecek ihtiyaçlar. Belgede her sektör altında görev alabilecek BM kuruluşları ve uygulama ortağı STK’lar ile projelerde işbirliği yapacak kuruluşlar da yer alıyor.

Çağrı bazında 1 milyar ABD doları kaynak ihtiyacının sektörel dağılımına bakıldığında en fazla kaynak ayrılan ilk üç bölümün acil barınma/gıda dışı malzeme, erken iyileştirme ve enkaz kaldırma ve çok amaçlı nakit olduğu görülmektedir. destek ve sosyal koruma.

BM’nin girişimiyle başlatılan Acil Yardım Davetiyesi, insani bir dış politika anlayışıyla son yıllarda uluslararası yardım ve dayanışmada örnek bir rol oynayan ülkemizin, Karşılaşılan felaketin boyutu ve çerçevesi oranında uluslararası dayanışma. – ANKARA

haber-cifteler.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu