Haber

Mahalle Muhtarı Kurşunla Yaralanan Kadının Ölümüne Sebep Oldu

BURSA’da 8 yaşındaki kızıyla birlikte yolda yürürken başına isabet eden kurşunla yaralanan Zekiye Demiralay’ın (47) ölümüne neden olan mahalle muhtarı Ali Özkan (65), 11 gün sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. tedavi gördüğünü, duruşmada pişman olduğunu belirterek, “Ben şeker hastasıyım Hakim Bey” dedi. “Cezaevinde vakit geçirmek istemiyorum, tahliyemi talep ediyorum” dedi. Mahkeme Özkan’ı ‘kasten taksirle adam öldürme’ suçundan 7,5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Olay, 22 Nisan’da Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi Erguvan Caddesi’nde meydana geldi. Zekiye Demiralay, 8 yaşındaki kızıyla birlikte tatil ziyaretinden eve dönerken aniden yere yığıldı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Demiralay’ın omzuna isabet eden kurşunun iç organlarına zarar verdiği belirlendi. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Demiralay, olaydan 11 gün sonra 3 Mayıs’ta hayatını kaybetti.

2 KİLOMETRE UZAKTAN ATTIĞI KURŞUNLA VURULDU

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, silahı ateşleyen şahsı yakalamak için özel ekip oluşturdu. Gruplar, olay yeri çevresindeki 500 güvenlik kamerası görüntüsünü inceledi. Zekiye Demiralay’ın olay sırasında eski eşiyle telefonda konuştuğu ve bu sırada sesin kesildiği belirlenerek, çekimin yapılacağı saat belirlendi.

Yapılan araştırmada, olay yerine 2 kilometre uzaklıktaki Dumlupınar İlçesi Menekşe Caddesi’nde gelin kabul töreni sırasında havaya silahla ateş edildiği belirlendi. Havaya silahla ateş eden şüphelinin, yeğeninin düğünü için İstanbul’dan Bursa’ya gelen ve Sultançiftliği Mahalle Muhtarı olduğu öğrenilen Ali Özkan olduğu belirlendi. Özkan gözaltına alındı. Olay yerinde bulunan 14 boş kovan ile Zekiye Demiralay’ın vücudundan çıkan kurşun, şüphelinin kriminal soruşturmada kullandığı silahla eşleşti. Tutuklanan Özkan hakkında, ‘Muhtemelen kasten öldürme’ ve ‘Korku, alarm veya panik yaratacak şekilde ateş etme’ suçlarından müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

‘KEŞKE ÖLDÜM’

Özkan, Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Özkan, daha önce yaptığı açıklamada, yeğeninin düğünü için Bursa’ya geldiğini ve düğün günü heyecanla havaya ateş ederek Zekiye Demiralay’ın istemeden ölümüne sebep olduğunu belirtmiş ve bundan pişman olduğunu belirtmişti. Özkan savunmasında, “Keşke Zekiye Hanım’ın yerine ben ölseydim. O günden bu yana vicdanım rahat değil. Ayrıca şeker hastasıyım hakim. Cezaevinde yatmak istemiyorum, rica ediyorum” dedi. serbest bırakılmam.”

Mahkeme, suçluluğu kanıtlanan Ali Özkan’ın ‘kasten taksirle adam öldürme’ suçundan 7,5 yıl hapis cezasına çarptırılmasına ve tutukluluğunun devamına karar verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu