Yaşam

Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali Sona Erdi

Esenyurt İstanbul’da bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali’ dört gün süren gösteri ve etkinliklerin ardından sona erdi. Festival, konuk ülkelerin dans gösterilerinin ardından sahne alan Yüksek Sadakat grubunun konseriyle sona erdi. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Esenyurt ve Esenyurt halkı sanatla, zanaatla, güzellikle, birlik, beraberlik, kardeşlik ve coşkuyla anılacak.” dedi.

Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği şenlik kapanış etkinlikleriyle sona erdi. İlçedeki makul noktalarda dört gün boyunca dans ve sanatla buluşan Esenyurtlular, festivalin son gününde Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu’nda ünlü rock grubu Yüksek Sadakat konseri ile unutulmaz anlar yaşadı.

Konserin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden dans gruplarının son gösterilerinin ardından Lider Bozkurt sahne alarak teşekkür madalyalarını takdim etti. Önder Bozkurt şunları söyledi:

Aslında biz sizin güzelliğinizi yansıttık. Burası farklı kimlikleri ve farklılıkları olan bir kasaba. Aslında emperyal bir coğrafyada herkesi tek tip yapmaya çalışmanın ne kadar yanlış olduğunu bir kez daha görüyoruz. Burası renkli. Renklerimizle, inançlarımızla, kökenlerimizle, farklılıklarımızla burada yaşıyoruz. Bizler için kötü bir imaj oluşturmak isteyebilirler, hak etmediğimiz bir kadro hakkında yorumlar yapılabilir ama ben Esenyurtlu olmaktan, Esenyurt Belediye Başkanı olmaktan büyük onur duyuyorum. Başkanınız olmaktan daha değerli bir şey olmadığını düşünüyorum. Bundan sonra da Esenyurt’un hep sevgiyle anılması için çalışmaya devam edeceğiz. Şenliklerimiz her zaman devam edecek. Esenyurt ve Esenyurtlular sanatla, zanaatla, naiflikle, birlik, beraberlik, kardeşlik ve coşkuyla anılacak. Tekrar söylüyorum, dünyayı nezaket kurtaracak ve hepinizi çok seviyorum.”

Yüksek Sadakat grubunun kurucusu ve bas gitaristi Kutlu Özmakinacı, sanatın birleştirici yönüne vurgu yaparak şunları söyledi:

“Burası çok kalabalık. Burada binlerce insan var. Bu festivalin dans odaklı olması çok hoşuma gitti. Farklı milletlerden, dillerden ve inançlardan insanları burada görmekten ayrıca çok mutluyum. “Kültürlerin birbirini tanımaması ve birbirlerine karşı olan ön yargıları bu tür olaylar sayesinde son buluyor. Bu şenliklerin her zaman devam etmesini temenni ediyorum.”

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

hamamozu-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu